При избора на дрехи, които отговарят на вашия цвят

Текстурни модели – добър начин да се добавят разнообразие на външния вид на мъжете с „нисък контраст“, а прекомерно усърдие с цветя е малко вероятно да донесе положителен ефект.

Хората с „среден контраст“ не винаги имат ясен контраст в цвета на косата и кожата, но те не се сливат помежду си. Плътна кожа и черна коса или дъбена кожа с по-светла кафява коса е пример за среден контраст.

Ключът към избора на дрехи за мъже със средна разлика е да се избегне крайности – контрастни цветове са много ярки цветове прекалено контрастни и приглушени цветове или подобни нюанси ще изглеждат замъглени. Цветно трио – най-добрият избор за мъже със среден контраст, тк. те са доста хармонични и не се различават твърде много помежду си.

Дори в рамките на една част от облеклото мъжете често трябва да избират между сходни и контрастни цветове: което е по-добре – синя риза в бяло на клетки или клетъчни граници ще позволи на светло синьо?

Предимства за определянето на контраста на тена ще бъде определящ фактор; но не забравяйте, че в противен случай ярки цветове и силни контрасти вече привличат вниманието към себе си, докато приглушените тонове и модели, изработени в един цвят, нека погледнем да възприема образа като цяло.

Както и при всички решения, в избора на дрехи, да пази равновесие – ако носите костюм по необичаен стил, като правило, изберете цветове за да съответства, както и обратното, тя е незабележими форма костюми контрастни цветове ви отличават от тълпата.